Stichting Cultuur Jam

 

Naam Stichting Cultuur Jam
Website

www.stichtingcultuurjam.com

   
Organisatie  
Organisatie- en formatiestructuur

5 - 10

Organisatietype NGO (zelf) organisatie
Financiering Eigen geld verdient uit het organiseren van events en programma.  En ook van het verkoop van zelf gemaakte producten die de Afrikaanse cultuur promoveert ( kleding, cosmetica en eten), gift, donatie en fonds.
Branche
  • Kennisdeling en onderwijs
  • Racismebestrijding
  • Bevorderen weerbaarheid en gemeenschapsvorming (community building)
  • Kunst en cultuur
Werkgebied participatie, integratie, cultuur en politiek
   
Activiteiten  
Hoofdactiviteit

3. Racismebestrijding en anti-zwart discriminatie
4. Diversiteitsbeleid
9. Empowerment mensen van Afrikaanse afkomst
10. Vrouwen empowerment
11. Jongeren talentontwikkeling en empowerment
12. Kennis en informatievoorziening
Overig: Participatie vergroten onder de Mensen van Afrikaanse afkomst

   
Doelgroep Afrika
   
Missie, visie en doelstellingen  
Missie en visie

Stichting Cultuur Jam Is gericht op het integreren, ontwikkeling en emanciperen van Afrikaanse immigranten in Nederland, vooral die in achtergestelde sociaaleconomische situatie.

Onze visie:
Met onze activiteiten streven wij deze doelgroep dichterbij de arbeidsmarkt te brengen. Dit doen we door ze een platform aan te bieden waar zij culturele activiteiten organiseren om op deze wijze te gaan ondernemen of deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Hierdoor hopen wij de participatie van deze doelgroep te vergroten en eventueel de populatie in de bijstand te verlagen tot minimaal 150 personen per jaar.

Doelstelling(en)
  • Individuen en groepen sterker te maken door middel van Empowerment: het aanbieden van benodigd informatie, middelen en ondersteuning om zelfverzekerd te worden in een onbekende maatschappij. Wij gaan verder waar de gemeente stopt.
  • Verbinden leggen tussen hulpverleners en hulpzoekende: door aandacht te vragen voor individuele problemen bij instellingen en organisaties.
  • Verhogen van cultuur tolerantie: door het presenteren van de Afrikaanse cultuur aan de Nederlandse maatschappij via de Afrikaanse Cuisine, Mode en tradities.
Samenwerkingsverbanden met: De gemeenten,  Afrikaanse diaspora organisaties, Afrikaanse kerken en mosques en Afrikaanse ambassades.
   
Projecten

Naam: Afrikaanse vrouwen, onze krachten
Korte inhoud: Een seminaar waar succesvolle Afrikaanse vrouwen toespraak houden in buurthuizen overal in het land. Met de bedoeling andere migranten vooral met Afrikaanse achtergrond kunnen gemotiveerd worden zich loos te trekken van de cliché dat de vrouwen niet zelfstandig en ondernemend kunnen zijn.
En ook gericht op het aanmoedigen van de mannen zich niet door ongunstige traditie en religie te leiding en de Nederlandse maatschappij te omarmen.  En zich en hun familie met de Nederlandse cultuur te integreren.

Naam: Cultuur Jam dag
Korte inhoud: Dit is een hele dag vol activiteiten waaronder markten gehouden op de locatie:
Culinair markt van Afrikaanse cuisine door werkloze Afrikaanse mensen geprepareerd en aangeboden.
Afrikaanse mode markt: waar kleden makers met Afrikaanse stoffen hun creativiteit laten zien aan het maatschappij.  Door eigen ontworpen kleding te koop aan te bieden.
Een vol music eten en verschillende culturele activiteiten die gericht zijn op het vergroten van de mooie Afrikaanse cultuur en mensen.